Кому та на яких умовах повинні надавати безкоштовний гарячий обід на роботі? Кого потрібно напоїти гарячим чаєм, а кого, навпаки, холодною мінеральною водою?
Підставою для цих прав є стаття 232 Трудового кодексу, прийнятого ще у 1974 році. У ній йдеться про те, що роботодавець зобов'язаний безкоштовно надати працівникам, зайнятим у особливо важких умовах, відповідне харчування та напої, якщо це необхідно з профілактичних причин.
Все вищесказане є обов'язковим тільки під час роботи за Umowa o pracę.
Цивільно-правові контракти можуть мати на увазі гаряче харчування та напої виключно у випадках прямої вказівки на це у самому договорі, або з доброї волі роботодавця.
Параграф 3 Постанови встановлює, що гаряче безкоштовне харчування роботодавець повинен надавати працівникам, зайнятим в усуненні наслідків стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій, а також під час роботи (будь-якої) під землею.
Однак і крім цього перераховано низку випадків, пов'язаних із фізичним навантаженням, коли їжу надають при наступних витратах енергії:
Якщо у результаті роботи енерговитрати працівника за зміну становлять:Якщо роботи проводяться у закритих приміщеннях з температурою 10˚C або нижче, чи при індексі теплового навантаження (WBGT) вище 25˚C:
Якщо робота виконується на свіжому повітрі у зимовий період, до якого належить період з 1 листопада до 31 березня. При цьому енерговитрати становлять:
Відповідно до норм законодавства, страва, що надається, повинна містити близько 1000 ккал, при цьому:
Згідно з Постановою, напої (зігріваючі або прохолодні) повинні бути надані:
Напої мають бути доступні працівникам протягом усього робочого часу у кількості їхніх потреб.
Необхідність надати напої не позбавляє співробітника права вимагати обід.
Не знайдено дописів